Om Christina Friis

q

HÅNDVÆRK

Keramiker Christina Friis skaber moderne brugskeramik i et enkelt
og nutidigt design. Form og funktion er sat i højsædet, og overfladerne taler til følesansen. 

Christina Friis fremstiller mindre serier, smykker og unikaprodukter udført i stentøj og porcelæn.

DSC2543

Om mig

Håndlavet i Danmark

 

Det gode håndværk er min passion. Leret har jeg haft i hånden siden de tidlige ungdomsår og i 2002 blev jeg uddannet Pottemager, efterfulgt af et semester på Århus Kunstakademi.

 

I mit lille værksted forvandler jeg en simpel kløs ler til kunsthåndværk. Jeg finder inspiration i mine omgivelser og udforsker lerets uendelige muligheder. Keramikken er seriefremstillet, men hver enkelt ting er unikt formet.

 

Alle arbejdsprocesser er gjort af hånden. Noget hånddrejes, andet støbes mens alt dekoreres og glaseres i hånden. Jeg skaber keramik med et levende udtryk, som taler til sanserne og vækker håndens nysgerrighed.

 

De taktile kvaliteter opleves i kontrasterne, der brydes i overfladen mellem det matte og det blanke, det ujævne og det glatte, i stoflighed og strukturforskelle. I mit arbejde med leret forenes funktionalitet og æstetik i brugsting, der bringer glæde i hverdagen.

 

I de idylliske rammer i gården ved Ehlers Lertøjssamling, har jeg indrettet mig med værksted og direkte salg.

Min arbejdsproces

DSC2500
DSC2503
DSC2528
DSC2574